ATT NÅ PUBLIKEN

GONG är en kvartett som spelar unik slagverksmusik, mycket skräddarsytt för gruppen.

Repertoaren består till stor del av verk skrivna för melodiska slagverksinstrument. Den breda repertoaren och det enorma instrumentarie som GONG har byggt upp gör ensemblen unik -

och intressant för alla oavsett ålder.

VINNARE AV UNG & LOVANDE 2015


"Ett starkt musikaliskt hantverk i kombination med en lyhörd klangbehandling. En tät och lekfull kommunikation i ett utmanande och spännande konsertprogram”


Så löd juryns motivering när GONG vann första pris i kammarmusikbiennalen Ung & Lovande 2015.

Ung & Lovande arrangeras vartannat år i Västmanland, första gången 1992, och är både en tävling och en lanseringsmetod för kammarmusiker i början av sin karriär. Publiken utgörs till största del av kammarmusikföreningar från hela Sverige. Den vinnande ensemblen får en möjlighet att åka på en landsomfattande turné.


Efter en uttagning valdes fem stycken kammarmusikensembler ut att delta i tävlingen, som hölls i Västerås konserthus. De uttagna ensemblerna spelade där en konsert inför en jury och representanter ur många av Sveriges kammarmusikföreningar. Juryns kriterier vid bedömningen var musikaliskt hantverk (tekniska färdigheter) musikalisk kommunikation (förmågan spela med varandra) samt framträdande (helhetsintryck av konserten).År 2015 bestod juryn av:

  • Stefan Bojsten, professor i piano och kammarmusik vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm (juryordförande)
  • Cathja Mörner, förbundsordförande
  • Representanter från Musik i Syd och Västmanlandsmusiken samt
  • ”Publikens röst”.


Av de artister som medverkat i Ung & Lovande genom åren kan bl.a. nämnas mezzosopranen Malena Ernman, klarinettisten Martin Fröst och pianisten Anna Christensson.


Mer information om Ung & Lovande finns att läsa på

http://www.kammarmusikforbundet.se/ung-o-lovand/

VI ANPASSAR VÅRT PROGRAM


Innan vi bokar en konsert diskuterar vi gärna med arrangören om vad för typ av repertoar som önskas men också vad som är möjligt att framföra i den lokalen där vi ska spela - Ingen lokal är för stor eller för liten.

 

Beroende på lokalen så anpassar vi antalet instrument och vilka typ av verk som spelas. Om ensemblen framför en konsert i en mindre lokal eller liten kyrka skulle man kunna tänka sig att endast ha melodiska slagverksinstrument och välja en repertoar som innehåller verk av bl.a J.S. Bach, Tobias Broström, W.A. Mozart etc.

 

Vid större konserter med gott om utrymme och ”ljudtålig” akustik så finns möjlighet att göra en konsert som innehåller större trum-baserade verk så som Istwan Márta "Story from a Dolls House” eller

Per Andreasson ”Tinplay”.

Lisbeth Bengtsson

Trollhättans konsertförening

"...ett extraordinärt samspel och en underbar musikalitet. Framträdandet blev nästan till en spektakulär dans med fartfyllda, kreativa infall och influenser från både jazz och flamenco."


Bohusläningen

26/1 2015

“...en fröjd för både öra och öga och nu, äntligen, visas den skånska mjölkkannan upp i sin fulla musikaliska potential.”


Anders Inge

Violonist & kantor i Gagnef kyrka

“Fantastiskt virtuoseri parat med stor musikalitet gjorde att nivån på framträdandet nog bör klassas som bland det bästa man kan höra på en konsertestrad.”

Arvika Nyheter

14/9 2015

"Slagverksmusiker briljerade

PREMIÄR. Lördagens konsert på Arvikas Konserthus, Ingesund, bjöd på vinnarna i årets nationella kammarmusiktävling Ung-och-Lovande, slagverksgruppen GONG, som entusiasmerade publiken med briljant spel."

KONTAKT

Petter Hedbom


kontakt@gongpercussion.se


Tel: 076 336 66 87

BOKA


Är du arrangör? Läs gärna om våra möjligheter att anpassa vårt program under "Mer om GONG" i menyn högst upp.

Copyright @ All Rights Reserved